Økonomi

Besparelser på mellem 30-40%

CESCOM er en IT-infrastrukturvirksomhed, som har fokus på Cloud og de mange muligheder Cloud-produkter giver. I den forbindelse, har vi et meget tæt samarbejde med Microsoft og udnytter alle de produkter, som de har på hylderne. Vi er, blandt få udvalgte Microsoft partnere i Danmark, CSP Tier 1 forhandler, hvilket giver os mulighed for at handle direkte hos Microsoft. En af årsagerne til vi har valgt Microsoft som partner, er naturligvis deres størrelse og position som ubestridt største databehandler i verden. Microsofts datacentre har en kapacitet, som er 4 gange så stor som Amazon og 7 gange så stor som Google. De har til dato investeret langt over 100 mia. på deres datacentre, som er spredt ud over hele verden på over 100 lokationer.

Hvis man overordnet ser på fordelene, kan man reelt dele disse op i to, den ene er den økonomiske fordel som Cloud giver og den anden er den simplificering/standardisering, som ligger i Microsofts Cloud-produkter.

 BETAL KUN FOR DET DU BRUGER
 

 

Som økonomiansvarlig i en virksomhed, er økonomien formentlig dit naturlige fokus - her kan de stordriftsfordele Microsoft har, direkte afspejles i den pris du betaler for ydelserne. Typisk kan vi finde besparelser på mellem 30-40%. Det er Microsofts kernefilosofi, at du kun betaler for de ydelser du får. Det afspejler sig i alle de produkter, som vi benytter fra Microsoft - lige fra Office 365, Microsoft Azure og til EMS.

Hele licenssiden på mail, kalender, Office, Sharepoint, Skype for Business, sikkerhedssuiten EMS mv. kan du indrette efter, hvilket tjenester du har behov for. På den måde betaler du kun for de tjenester/licenser, som du bruger - og kun for en hel måned ad gangen. Der er nemlig kun én måneds binding på disse licenser, når du køber dem igennem CESCOM. 

På Microsoft Azure kan du i Cloud afvikle de samme ting, som du kan i et lokalt drevet servermiljø - samt en helt masse andre tjenester. Men pointen er at du kun betaler for det du forbruger og til væsentligt lavere enhedspriser. Herudover er der en enorm fleksibilitet i at skalere tjenester op og ned, da de virtuelle servere kan skaleres op og ned i størrelse på minutter.

Har du en virtuel server i Azure, så kan du med fordel slukke den udenfor normal arbejdstid, fx mellem kl. 7-17 på hverdage. Det medfører en reduktion i listeprisen på 70%, da du kun betaler pr. minut en virtuel server er tændt. Herudover kan du i terminal farme, automatisere nedlukning af servere efter behov og dermed reducere prisen.

Der findes mange forskellige tjenester, som afregnes på denne måde. Det betyder at du også kan benytte dyre SQL Enterprise virtuelle servere, som er konfigureret efter dine specifikke behov - og reelt kun betale for dem når de er tændt. Hvis du kun har brug for kørsel på sådan en server en time om måneden til fx abonnementsfakturering, så betyder det 0,1% af listeprisen for en server. JA, der står 0,1%!

Summa summarum - ingen lang binding og prisen bliver reguleret efter det faktiske forbrug. Det giver rigtig god mening økonomisk.

Kontakt os hvis du synes det lyder spændende med Cloud, så vil en af vores dygtige konsulenter komme forbi til et uforpligtende møde og lave en ROI-betragtning til jer, så I kan se hvor meget I kan spare ved at gå Cloud vejen.