Økonomi

Besparelser på mellem 30-40%

CESCOM er en IT-infrastrukturvirksomhed, som har fokus på Cloud og de mange muligheder Cloud produkter giver. I den forbindelse, har vi et meget tæt samarbejde med Microsoft og udnytter alle de produkter, som de har på hylderne. Vi er blandt få udvalgte Microsoft partnere i Danmark, CSP Tier 1 forhandler, som giver os mulighed for at handle direkte hos Microsoft. En af årsagerne til vi har valgt Microsoft som partner, er naturligvis deres størrelse, som ubestridt største databehandler i verden. Microsofts datacentre har en kapacitet, som er 4 gange så stor som Amazon og 7 gange så stor som Google. De har til dato investeret langt over 100 mia. på deres datacentre, som er spredt ud over hele verden på over 100 lokationer.

Hvis man overordnet ser på fordelene, kan man reelt dele disse op i to, den ene er den økonomiske fordel som Cloud giver og den anden er den simplificering/standardisering, som ligger i Microsofts Cloud produkter.

 BETAL KUN FOR DET DU BRUGER
 

 

Som økonomiansvarlig i en virksomhed, er det vigtigt, at have fokus på økonomien og her kan de stordriftsfordele Microsoft har, direkte afspejles i den pris man betaler for ydelserne, typisk besparelse på mellem 30-40%. Det er Microsoft filosofi, at man reelt kun betaler for de ydelser man får. Det afspejler sig igennem alle de produkter, som vi benytter fra Microsoft, i alt lige fra Office 365, Microsoft Azure og til EMS.

Hele licenssiden på mail, kalender, Office, Sharepoint, Skype for Business, sikkerhedssuiten EMS mv. kan man indrette efter, hvilket tjenester man har behov for. Man betaler dermed kun for de tjenester/licenser, som man benytter og kun for en hel måned ad gangen. Der er nemlig kun en måneds binding på disse licenser, når man køber dem igennem CESCOM. Dermed optimere man sit forbrug 100% efter, hvad behovet er – og dermed betaler for.

På Microsoft Azure kan man i Cloud afvikle de samme ting, som man reelt kan i et lokalt drevet servermiljø, samt en helt masse andre tjenester. Men pointen er at man kun betaler for det man forbruger og til væsentligt lavere enhedspriser. Herudover er der en enorm fleksibilitet i at skalerer tjenester op og ned, da f.eks. virtuelle servere kan skaleres op og ned i størrelse på minutter.

Hvis man har en virtuel server i Azure, så man eks. slukke den udenfor normal arbejdstid mellem kl. 7-17 på hverdage, hvilket medfører en reduktion i listeprisen med 70%. Man betaler nemlig kun pr. minut en virtuel server er tændt. Herudover kan man i terminal farme, automatisere nedlukning af servere efter behov og dermed reducere prisen.

Der findes mange forskellige tjenester, som afregnes på denne måde, hvilket betyder, at man også kan benytte dyre SQL Enterprise virtuelle servere, som er konfigureret efter ens behov og reelt kun betale for dem når de er tændt. Hvis en kørsel på sådan en server kun skal benyttes en time om måneden til eks. abonnementsfakturering, så betyder det 0,1% af listeprisen for en server. JA, der står 0,1%!

Alt dette giver rigtigt god mening økonomisk og ikke mindst, når man så ligeledes kan lave store likviditetsmæssige besparelser, når der ingen binding er og prisen reguleres efter det faktiske forbrug. Ens IT forbrug afspejler sig dermed 100% efter ens behov og dermed optimering af prisen for ydelserne.

Hvis du synes det lyder spændende med Cloud, så kontakt os, så vil en af vores dygtige konsulenter komme forbi til et uforpligtende møde og lave en ROI betragtning til jer, så i kan se hvor meget i kan spare ved at gå Cloud vejen.