3 produkter du har, men sikkert ikke bruger: SharePoint, Teams og OneDrive

16-09-2019
Office 365 – i daglig tale bare O365 – er et fantastisk produkt fra Microsoft. De fleste ved, at O365 indeholder Word, Excel og PowerPoint, som de bruger flittigt. Når først I har betalt for O365, kan I bruge alle produkter i pakken!

Af: Allan Lind, Sales Executive

 

Office 365 – i daglig tale bare O365 – er et fantastisk produkt fra Microsoft. De fleste ved, at O365 indeholder Word, Excel og PowerPoint, som de bruger flittigt.

Men når jeg er på besøg rundt i virksomhederne, oplever jeg desværre tit, at man simpelthen ikke er klar over, at O365 for Business-pakken indeholder mange andre produkter. Og det er en skam, for når først I har betalt for O365, kan I bruge alle produkter i pakken!

Der er især tre produkter, jeg vil nævne: SharePoint, Teams og OneDrive.

SharePoint bliver ofte forklaret som et intranet, men SharePoint kan bruges til meget andet.

I kan opbygge sider og undersider til at gemme og dele dokumenter, billeder, film – ja, stort set alle slags filer, akkurat som du kender det fra fx en fælles server med en mappestruktur. Det smarte ved SharePoint er, at du bare går på via din webbrowser, logger ind og så du har adgang til filerne hvor som helst fra, hvor der er en internetforbindelse.

Med SharePoint kan I også dele kalendere, styre opgaver og arbejde sammen på de samme dokumenter, uden at der går kuk i versionsstyringen. Du kender bøvlet med at maile et dokument frem og tilbage, mens man hele tiden prøver at holde styr på, hvilken version der er den seneste, og at man ikke sidder og redigerer i hver sin version af dokumentet. Med SharePoint arbejder I i samme dokument, og så sørger SharePoint automatisk for versionsstyringen.

Teams er en ny måde at samarbejde og kommunikere på. Vi arbejder sammen på kryds og tværs i afdelinger, projektteams, kundeteams og så videre – internt og eksternt. Med Teams kan man lidt populært sagt give hvert team sit eget, virtuelle mødelokale, hvor I samler al relevant information, i stedet for at det ligger spredt i mailbokse hos projektdeltagerne, i mapper på fællesserveren, lokalt på de bærbare. I Teams er det hele samlet.

 

Teams sparer jer også for en masse mails. I stedet bruger I chatfunktionen, hvor I hurtigt kan spørge og få svar hos de andre i teamet, og alle kan se den fælles historik, følge med og danne sig et overblik. Online møder? Det klarer I også nemt med Teams.

Min kollega Bo Grandahl har skrevet mere om Teams her.

OneDrive er dit personlige område i O365, hvor du har plads til 1 TB data. Alt ligger online, så du har adgang til dine ting, også når du er på farten eller arbejder hjemme – bare der er internet. Hvis du arbejder offline, fx på færgen eller i toget, så sørger OneDrive automatisk for at replikere, når du igen er online.

Du kan dele dokumenter på kryds og tværs på OneDrive, og det er nemt for flere personer at arbejde sammen på det samme dokument, fx hvis I er flere, der er i gang med at levere indhold til en kontrakt – på samme måde som beskrevet ved SharePoint.

Og en sidste ting!
Til sidst vil jeg lige nævne en enkelt ting, som ofte overses. Nemlig at hver enkelt bruger på sin licens kan køre Office 365-pakken på op til 5 forskellige enheder, til samme pris.

Del indhold her