Teams – det nye Skype for Business

24-05-2019
Hvad sker der med Skype for Business? Måske har du længe brugt Skype for Business og undrer dig over, at Teams nu lader til at være det nye sort?


Af: Bo Grandahl, Sales Executive

Hvad sker der med Skype for Business? Måske har du længe brugt Skype for Business og undrer dig over, at Teams nu lader til at være det nye sort? Eller du har hverken brugt Skype for Business eller Teams, men står overfor at skulle vælge mellem en af de to løsninger – og hvad skal du så vælge?

Hvad sker der med Skype for Business?
Microsoft er stille og roligt i gang med at udfase Skype for Business til fordel for Teams. Det sker dog over en årrække, så bruger I Skype for Business i dag, kommer I ikke pludselig til at opleve, at tæppet bliver trukket væk under jer fra den ene dag til den anden.

Mange af funktionerne i Skype for Business er allerede tilgængelige i Teams, men Teams halter stadig lidt bagefter Skype for Business, hvis I har brug for en fuld telefoniplatform. Jeg er dog ikke i tvivl om, at Microsoft ret hurtigt vil få lukket hullet mellem Teams og Skype for Business.

Skal vi vælge Skype for Business eller Teams?

Bruger I hverken Skype for Business eller Teams, men står med behov for at få en løsning, hvor I kan holde videomøder eller generelt bare kommunikere online, vil jeg anbefale, at I vælger Teams.

Næsten al funktionalitet i Skype for Business er i dag integreret i Teams. Der er enkelte ting, der stadig mangler – fx kan eksterne mødedeltagere i Teams ikke dele skærm med de øvrige mødedeltagere, som de kan i Skype for Business – men det er meldt ud fra Microsoft, at denne feature er på vej. Til almindeligt brug mærker man ikke den store forskel mellem Skype for Business og Teams.

I Teams er der til gengæld nye features, der ikke findes i Skype for Business, fx en funktionalitet til mødenoter, hvor mødedeltagernes noter lægges i en tråd, der bliver gemt, og som man så kan arbejde videre på bagefter.

Vi har allerede Skype for Business – hvornår vi skifte til Teams?
Bruger I kun Skype for Business til at holde et videomøde i ny eller næ, så synes jeg bare, I skal fortsætte med Skype for Business en tid endnu.

Men begynd at overveje, om I som organisation får samarbejds- og kommunikationsbehov, der rækker bredere end til bare at holde et videomøde af og til – for det er her, at Teams for alvor giver mening. Det er nemt at skifte fra at bruge Skype for Business til Teams, for videodelen i Teams minder meget om Skype for Business.

Noget, der kan tale for at udskyde skiftet fra Skype for Business til Teams, er, hvis I er ’tunge’ brugere af specifikke funktioner i Skype for Business, fx skærmdeling eller chat, som eksterne brugere ikke kan anvende, hvis I bruger Teams. Men som sagt, så er funktionaliteten på vej fra Microsoft.  

Vi har Skype for Business med integreret telefoni – hvad gør vi så?
Skype for Business er et modent produkt, der er udviklet rigtig mange telefoniløsninger til. Det er endnu ikke helt tilfældet med Teams, som i den sammenhæng stadig er et relativt nyt produkt. Kører I Skype for Business med integreret telefoni, synes jeg derfor, at I som udgangspunkt skal blive, hvor I er.

Skiftet til Teams skal være drevet af funktionaliteten i Teams. I kan blive ved med at bruge Skype for Business som telefoniplatform, og så lade det co-eksistere med Teams. De to løsninger vil så ikke være fuldt integreret, fordi man populært sagt kører på to forskellige kommunikationsplatforme – Teams til samarbejde og Skype for Business til telefoni. I praksis vil det fx betyde, at hvis man har været vant til at have en ’Skype-knap’ i sin Outlook, man kan bruge, når man indkalder til møder, så kan denne knap forsvinde, fordi Teams så at sige ’overtager’ Skype for Business. Skal man helt undgå den slags ’knas’ mellem Skype for Business og Teams, skal man køre al kommunikation på én platform.

Og så er der alle varianterne derimellem…
Retningslinjerne ovenfor er de helt overordnede, de store linjer. Alt afhængig af, hvordan jeres IT og telefoni er skruet sammen, vil der være variationer, som trækker konklusionen i andre retninger, end jeg har skitseret.

Tag derfor fat i jeres IT-partner for at få uddybende råd og vejledning om, hvad der vil være det bedste valg for jer i forhold til at skifte fra Skype for Business til Teams.

 

Vil du gerne vide mere om hvordan Teams kan gøre jeres projekt arbejde mere effektivt, så læs artiklen her

 

Del indhold her