DMT kører SAP Business One på Azure

SAP Business One afviklet på Azure i skyen har givet DMT den nødvendige stabilitet og fleksibilitet i deres SAP-installation. Samtidig har flytningen til skyen giver sikkerhed og ro omkring virksomhedens eksistensgrundlag.

”Vi havde brug for, at der skulle ske noget.” Kasper Berglund, ansvarlig for IT og økonomi hos DMT, svarer kort og kontant på spørgsmålet om, hvorfor DMT tilbage i 2016 besluttede, at deres SAP Busines One-installation skulle flyttes fra et shared hosted miljø hos deres daværende leverandør og ud i skyen på Azure.

DMT Danish Myo Technologies udspringer af det århusianske forskermiljø tilbage i 1970’erne. I dag producerer og sælger DMT hardware og software til forskning i glat- og tværstribede muskler til mere end 80 lande verden over via et globalt distributionsnetværk, og er repræsenteret med salgskontorer og -agenter i USA og Kina.

SAP skal sidde lige i skabet!
”Vores arbejdsredskab er SAP – og det skal sidde lige i skabet!” indleder Kasper og uddyber, hvad DMT var på udkig efter hos en ny leverandør: ”Jeg havde brug for, at vi kunne customize vores hosting – blandt andet så vi kunne køre via en app i stedet for fjernskrivebord, og så jeg kunne styre alle computere med AD på ét domæne og én platform. Og så havde jeg brug for bedre stabilitet og sikkerhed i vores SAP-miljø, som havde for mange nedbrud og ikke var fleksibelt nok.”

IT er eksistensgrundlaget for DMT

Kasper uddyber: ”En virksomhed som vores lever af vores mail, kundedatabase og vores filer – det er vores virksomhed. Mister vi det, lukker vi. Derfor var det ikke kun for SAP, at jeg skulle have styr på sikkerhed og stabilitet. Det gælder for hele vores IT-miljø, hvor jeg nu også har fået en ordentlig backup-løsning, så jeg slipper for at gå og bekymre mig, om der er styr på vores IT og data, vores eksistensgrundlag. Nu skænker jeg det ikke en tanke.”

SAP Business One via SQL i Azure – en fleksibel løsning

DMT havde i forvejen gode erfaringer med at køre i skyen, blandt andet med deres Office 365 og filserver på Dropbox. Det var derfor oplagt for Kasper også at gå cloudvejen på SAP, men også en beslutning, der krævede lidt overvejelse, husker han: ”Jeg var bekymret for at flytte væk fra vores SAP-konsulenthus, hvor vi kørte vores SAP One på en SQL-database – men CESCOM kører selv SAP One via SQL i Azure, så det gav mig ro i maven.”

Netop CESCOM’s erfaring med SAP på Azure har givet pote, fortæller Kasper: ”I vores tidligere, hostede setup havde vi fx bøvlet i flere måneder for at få en Power BI gateway installeret på serveren til brug for vores rapportering. Efter vi er gået i skyen på Azure, har vi fået en langt mere fleksibel SAP-løsning, og det hele kører bare rigtigt godt.”

 

Fleksibel planlægning og timing af go live i forhold til opsigelse af hosting-aftale

I efteråret 2017 gik CESCOM i gang med at bygge nyt netværk og en helt ny infrastruktur med en dedikeret løsning med nyt domæne, filservere og backend til SAP Business One. Det hele stod klart i oktober 2017.

”Det viste sig, at vi havde en udfordring – vi var nemlig bundet hos vores hoster til udgangen af juni 2018. Men selvom vores tidsplan nu blev mere end et halvt år forsinket, så var det ikke noget problem hos CESCOM,” fortæller Kasper.

”CESCOM testede og gjorde alt klart, og så lukkede de ned for det hele. En måned før vi kunne skifte fra vores hoster, kørte CESCOM det hele op igen, og havde så en måneds overlap til at konvertere og migrere. Vi gik live uden problemer, og der var ikke noget at komme efter overhovedet.”

Cloud binder infrastrukturen sammen og giver god økonomi

I dag kører DMT ren cloud på Azure: Filservere, Office 365 og SAP Busines One. DMT har SPOC på hele sin infrastruktur, med driftsaftale med fuld brugersupport hos CESCOM.

”Skyen giver god økonomi og styring ved at samle og standardisere tingene. Nu slipper jeg for, at der pludselig kommer store regninger, fx 20-30.000 kr. til en ny server – eller hvis en disc skulle stå af, eller noget står og blinker mandag morgen… det er vi heldigvis ude over med cloud,” siger Kasper.

Han tilføjer: ”Jeg er rigtig tilfreds med min driftsaftale med CESCOM – og især min SPOC-kontakt. Han har totalt styr på tingene og kan ikke roses nok! CESCOM er gode til at finde de rigtige mennesker, som brænder for de ting, de gør, og som kan træffe de rigtige beslutninger!”

Del indhold her

Kasper Berglund
Mere fleksible løsning
”I vores tidligere hostede setup havde vi f.eks. bøvlet i flere måneder for at få en Power BI gateway installeret på serveren til brug for vores rapportering. Efter vi er gået i skyen på Azure, har vi fået en langt mere fleksibel SAP-løsning, og det hele kører bare rigtigt godt.”
Kasper Berglund - DMT

Relaterede Cases


Henning Guldbæk
Et langvarigt samarbejde der har udviklet sig gennem årene

Waoos samarbejde med CESCOM startede med lagerføring og distribution af TV-bokse. Ret hurtigt derefter udviklede samarbejdet sig til at omfatte intern IT-support, herunder remote support 24/7 og periodisk on-site support. Undervejs har det været naturligt at gå i skyen med O365, samt samle Microsoft O365 og OVS-aftalerne hos CESCOM.

Tommy A.
Brandt Revision & Rådgivning migrerede til skyen på bare tre måneder

Da Brandt Revision & Rådgivning fandt ud af, at deres hosting-partner ikke havde styr på den basale datasikkerhed, var der ingen tvivl: Hosting-partneren skulle meget hurtigt skiftes ud, og en ny løsning skulle på plads i skyen.

Lars Vadsholt Jørgensen
TRECO har IT-infrastrukturen til ambitiøs vækst

En ambitiøs vækststrategi kræver, at IT-infrastrukturen kan følge med. Derfor var en cloud-baseret infrastruktur baseret på Azure det rigtige valg for TRECO.