Leander gik fra 100 % hosted til 100 % cloud i ét skridt

Leander havde så god mavefornemmelse med både cloud og CESCOM, at de med egne ord rev plasteret af i ét hug og gik 100 % cloud. Det har de ikke fortrudt.

Leander producerer baby- og børnemøbler af høj kvalitet, som eksporteres til mere end 30 lande verden over. Produktionen foregår hos faste samarbejdspartnere i Europa, mens produktudvikling, administration og lager er placeret i Leanders hovedkontor i Silkeborg.

Virksomhedens ERP-rygrad baserede sig tidligere på C5. Da Microsoft meldte ophør på udvikling og support på C5 fra januar 2019, opgraderede Leander sammen med sin daværende hosting-partner til en Navision Dynamics-løsning.

”Opgraderingen af vores ERP-system havde givet lidt ridser i lakken. Samtidig gav vores hostede løsning med fjernskrivebord os nogle begrænsninger i adgangen til tingene,” indleder Birgit Holm Johnsen, Administration & Finance Manager hos Leander.

Rev plasteret af i et hug
Leander begyndte derfor at overveje andre muligheder og leverandører i virksomhedens IT-setup, men uden at være låst fast i deres overvejelser om retning og løsning.  I stedet valgte man at lade nogle få leverandører komme med deres bud på fremtiden, blandt andet CESCOM.

”CESCOM var gode til at lægge vægt på, hvad vi gerne vil have ud af løsningen i stedet for, hvad de gerne selv ville sælge,” fortæller Birgit.

”Efterhånden som vi talte med CESCOM, fik vi mere og mere den rigtige mavefornemmelse i forhold til deres anbefalinger, så vi valgte at tage skridtet direkte fra en hosted løsning til 100 % cloud. Vi rev plasteret af i et hug, og det har vi ikke fortrudt.”

Det handler om mavefornemmelse, tryghed og gode løsninger
”Vi ville gerne have vores løsning liggende centralt, men på en måde, hvor vi har adgang fra alle steder uden at skulle lave tilpasninger. CESCOM kom med løsninger i Azure og Office 365, og de var det helt rigtige for os,” siger Birgit.

”Det var et stort skridt for os at gå fra en hosted løsning med fjernskrivebord til en ren cloud-løsning, blandt andet fordi vi ikke har nogen intern IT-afdeling og forkromede, digitale strategier hos os. Vi er trods alt kun 15 medarbejdere hos Leander. I stedet handler det rigtig meget om mavefornemmelse og tryghed. CESCOM kom med et godt produkt, og vi følte os trygge gennem hele processen.”

Hverdagen er blevet nemmere
Skiftet til cloud og CESCOM har gjort hverdagen nemmere, fortæller Birgit.

”Funktionaliteten i vores løsning er blevet optimeret. Administrationsdelen har også fået et gevaldigt løft, så vi selv kan gøre flere ting uden at skulle ringe efter support. De gange, vi har brug for hjælp, ringer vi til CESCOM, og får den hjælp vi skal bruge – de er altid hurtige på supporten, og vi får altid svar, når vi ringer.”

Ingen overraskelser på regningen
Økonomien har også haft glæde af skiftet til cloud, fastslår Birgit.

”Et af formålene med at skifte til cloud var også at spare omkostninger ved at samle det hele. Med den løsning vi har valgt, er vores månedlige omkostninger til CESCOM ret faste – vi ved, hvor mange brugere vi har, og hvad de koster. Gennemsigtigheden er blevet bedre, det er nemmere at budgettere fremadrettet, og vi ved, hvad vi har at forholde os til,” fortæller hun.

Omkostningerne til support er næsten det eneste, der kan variere fra måned til måned, fortæller Birgit, men selv om omkostningen kan variere, ved hun også her, hvad hun har at forholde sig til.

”Vi ved jo, hvad vi sætter gang i af ekstra support-sager, og jeg kan løbende logge ind i CESCOMs administrationsmodul og få det fulde overblik og statistikker over opgaver og timeforbrug,” forklarer Birgit.

Hun fortsætter: ”Men jeg bruger faktisk ikke administrationsmodulet så meget, for CESCOMs regninger er udspecificeret i mindste detalje, så jeg kan se, hvad der er hvad. CESCOM kalder en skovl for en skovl, og en spade for en spade. Det kan jeg godt lide – det er en sikkerhed for, at jeg ikke bare betaler i vildskab.”

CESCOM og ERPgruppen løser tingene for os
Og ERP-systemet? Også her fungerer hverdagen og samarbejdet med CESCOM upåklageligt, fortæller Birgit.

”Vores nye ERP-leverandør, ERPgruppen, har installeret vores Navision Dynamics i CESCOMs miljø. Der er et rigtigt godt samarbejde mellem CESCOM og ERPgruppen. Hvis vi har ønsker eller problemer, så taler de sammen indbyrdes og løser tingene, uden at vi bliver hverken kastebold eller mellemmand i processen,” siger Birgit.

Jeg ved, jeg får en fair pris
CESCOM er i det hele taget blevet lidt af en IT-totalleverandør for Leander, fortæller Birgit.

”Skal jeg fx bruge en printer eller en docking station, så sad jeg tidligere og brugte tid på at finde den rigtige hos Elgiganten eller POWER. Nu ringer jeg bare til CESCOM, og så ved jeg, at jeg får en fair pris. Det er fedt, at CESCOM også har den service,” afrunder Birgit.

Del indhold her

Birgit Holm Johnsen
Tryghed og gode løsninger
”CESCOM var gode til at lægge vægt på, hvad vi gerne vil have ud af løsningen i stedet for, hvad de gerne selv ville sælge”
Birgit Holm Johnsen - Administration & Finance Manager

Relaterede Cases


Henrik K. Christensen
TEFCOLD er gearet til international vækst

Med en 100 % cloud-infrastruktur og pc-arbejdspladser baseret på fjernskrivebord er TEFCOLD gearet til international vækst – uden at IT-setuppet strammer!

Morten Sønderskov
Cloudløsninger skaber øget tilgængelighed hos Arena Nord

Hos Arena Nord har man valgt flere løsninger i Cloud herunder; Office 365, Azure og Exchange.

Tommy A.
Brandt Revision & Rådgivning migrerede til skyen på bare tre måneder

Da Brandt Revision & Rådgivning fandt ud af, at deres hosting-partner ikke havde styr på den basale datasikkerhed, var der ingen tvivl: Hosting-partneren skulle meget hurtigt skiftes ud, og en ny løsning skulle på plads i skyen.