Unity Studios vælger Microsoft-platform: Det giver ro i maven hos vores kunder

Unity Studios er et af de førende, danske udviklingshuse inden for VR/AR-teknologier, hvor kunderne omfatter mange af Danmarks største industrivirksomheder. Men selv om medarbejderne er de skarpeste IT-hoveder inden for deres fag, så valgte Unity Studio alligevel at outsource deres IT-drift til CESCOM i efteråret 2017.

Havde brug for en seriøs samarbejdspartner
”Vi skulle have bedre styr på vores It-infrastruktur,” fortæller Sune Wolff, CTO hos Unity Studios. ”Vores IT-setup havde vores udviklere selv håndteret, og mange af dem var ikke hos os mere, hvilket gjorde vedligehold vanskeligt og tidskrævende. Samtidig kørte vi på hardware, som sang på sidste vers, så vi havde i det hele taget brug for at få vores IT-infrastruktur og -drift lagt ud til en seriøs samarbejdspartner.”

Skift fra Google, AWS og Apple til Microsoft
”Jeg følte mig i gode hænder hos CESCOM fra dag et,” siger Sune. ”Vi fik defineret en tretrins-raket for, hvordan vi skulle gribe hele processen an med indkøb af ny hardware, installation, migrering af data – det gav tryghed og overblik.”

Samarbejdet med CESCOM betød også et buy-in fra Unity Studios på en IT-infrastruktur baseret på Microsoft.

”Vi kom fra en verden baseret på Google suite, AWS og Apple, men hele organisationen var med på skiftet over på en Microsoft-platform. Vores kunder er store, seriøse industrivirksomheder, så datasikkerheden skal være helt i top. Det er vigtigt, at vi som virksomhed har styr på, hvor vores data befinder sig, og hvem der kan kigge med – og på det punkt er Microsoft stærk,” fastslår Sune.

Også udviklingsmiljøet er baseret på Microsoft
Microsoft byder også på et stærkt udviklingsmiljø. ”Vi brugte i forvejen MS Visual Studio som kodeeditor, og det har gjort overgangen mere simpel,” siger Sune.

Han uddyber: ”Vores versioneringssystem til kildekode er blevet ført over i et setup, der er let at overskue og vedligeholde. Nu har vi også fået fuld image backup i skyen, før havde vi kun backup af kildekode. Hvis noget går galt, kan vi nu være oppe at køre igen meget hurtigt – før kunne det tage op til en uge at komme i luften igen.”

Giver ro i maven hos kunderne
Unity Studios oplever kæmpe fordele ved at være skiftet over på en Microsoft platform, fordi mange af deres store kunder kører Microsoft.

”Med Microsoft rammer vi mange af vores store kunders behov. Det giver dem ro i maven, når vi i det daglige samarbejde har online møder og kommunikerer via Teams, og deler filer og dokumenter via OneDrive. Så ved de, at der er styr på sikkerheden, og de har bedre adgang til data og overblik over, hvor de ligger.”

På udviklingssiden fungerer samarbejdet med kunderne også rigtigt godt. ”Skiftet fra AWS til Azure falder helt i tråd med, at vi mere og mere bliver et cloud- og Microsoft-hus,” siger Sune. ”Især med de kunder, vi har, giver det ro i maven, at vi baserer vores udvikling på Azure. Når jeg fortæller IT-chefen hos vores kunder, at vores backend ligger på Azure, så kan jeg se, at skuldrene falder ti centimer – og så får jeg ikke flere spørgsmål om, hvordan vi håndterer sikkerheden!”

 

 

 

Vil du også have et Set-up, der er sikkert og kan tilgåes alle steder fra?

Så kontakt os her

Drifts- og supportaftale med CESCOM
Selv om Unity Studios har de skarpeste IT-udviklere siddende, så har de alligevel valgt en drifts- og supportaftale hos CESCOM.

”Vi kan godt selv tage os af mindre IT-problemer, men vi vil ikke bruge ret meget tid på at prøve at løse de mere komplicerede problemer selv,” fortæller Sune. ”Vi ringer til CESCOM, og så er vi videre. Jeg vil meget hellere bruge vores udviklere, der hvor de er dygtige – for det er der, de skaber værdi for vores virksomhed og vores kunder.”

Men også når alt kører, som det skal, er Sune glad for aftalen. ”CESCOM er gode til at teste tingene, og vi får løbende rapporter om, at alt kører, som det skal. Det er en dejlig vished at have, så vi kan fokusere på vores kernekompetence i stedet for at fokusere på vores IT-setup.”

Føler sig rigtig godt taget af hos CESCOM
Da Unity Studios flyttede kontor i november 2019, havde de en supporter fra CESCOM on site hele dagen, fortæller Sune.

”Allerede dagen efter flytningen var vi fuldt flyvende på al IT. Vi kunne bare gå i gang med at arbejde. Hos CESCOM er vi ikke bare et tilfældigt nummer i bunken, men bliver mødt af et genkendeligt ansigt, der kender os og vores setup. De er vores IT-supportere, der bare ikke sidder on site.”

Del indhold her

Sune Wollf
Seriøs samarbejdspartner
"Med øjeblikkelig virkning kunne vi bede alle vores medarbejdere om at arbejde hjemmefra. De mødte ind på kontoret om morgenen, som de plejer, og så fik de at vide, at fra nu af arbejdede vi alle hjemmefra. De tog deres pc med hjem under armen, og så arbejdede vi bare videre. Fordi vi havde et gennemtænkt og sikkert setup på plads, kørte vi fra dag et, uden at skulle lave noget yderligere. Det var rart!”
Sune Wollf - Unity Studios

Relaterede Cases


Kasper Berglund
DMT kører SAP Business One på Azure

SAP Business One afviklet på Azure i skyen har givet DMT den nødvendige stabilitet og fleksibilitet i deres SAP-installation. Samtidig har flytningen til skyen giver sikkerhed og ro omkring virksomhedens eksistensgrundlag.

Egil Winkler
Drifts- og supportaftale har givet ro hos Hauge Gruppen

Efter at Hauge Gruppen flyttede deres IT-drift og -support over til CESCOM, er der blevet meget stille omkring deres IT. Og det er de rigtig godt tilfredse med

Helle Autzen
IT-hverdagen hos Blå Kors er nemmere med Microsoft 365

Det var prisen på licenserne, der var afgørende for, at Blå Kors i 2014 besluttede at skifte til Microsoft 365. Og det er et valg, de ikke fortryder. Microsoft 365 giver nemlig Blå Kors en masse muligheder samtidig med, at hverdagen med IT på nogle områder er blevet meget mindre kompleks.