Gør hjemmearbejde så sikkert som muligt for din virksomhed!

18-03-2020
Som de fleste ved står Danmark lige nu overfor en alvorlig Pandemi. Det har resulteret i, at mange virksomheder har taget et samfundsmæssigt ansvar og valgt at hjemsende deres medarbejdere. Derfor har Center for Cybersikkerhed, lavet en række råd vi også anbefaler du følger.

De mange hjemmearbejdspladser skaber imidlertid nye trusler. Hackere står klar til at udnytte de ændrede arbejdsforhold. Mange af deres angreb skal undgås ved at være ekstra opmærksom. Nogle af de mest udbredte angrebsforsøg er at sende phishinglinks. Her sender en hacker links, hvori der gemmer sig malware, ransomeware eller lign.
Disse mails er heldigvis ofte lette at spotte. Desværre er nogle af dem blevet så dygtige, at selv de mest opmærksomme brugere hopper i med begge ben. Når der kommer en mail fra ”chefen” med de nyeste Corona tiltag, er det let blot at åbne den uden at tænke videre over det.

Hackerne kan gemme sig bag mailadresser, og få en mail til at se ud som om din chef lige har sendt dig en mail. Værktøjer som Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS) og flere andre produkter, kan være med til at beskytte din virksomhed. Hos CESCOM bruger vi eksempelvis Microsoft Advarnced Threat Protection (ATP) et tilkøb til EMS. ATP fungerer som kongens mundskænk, inden en mail får lov til at ramme indbakken, ryger den forbi ATP filteret. Her åbnes linket og tjekkes for trusler, er der noget der kan være skadeligt, vil mailen slet ikke nå indbakken.

Værktøjer som nævnt ovenfor, kan både hjælpe virksomheden og medarbejderne med at modstå nye trusler.
Der er mange tiltag og værktøjer på markedet. Uden den rigtige IT-partner på sidelinjen, kan det være svært at finde rundt i, hvilket sikkerhedsniveau virksomheden og medarbejderen er dækket ind under. CESCOM står klar til at hjælpe både dig og din virksomhed!

 

Se vores specielle tilbud på komplette refurbished hjemmearbejdspader med PC, dock og 2 stk 24" skærme.

Priser fra 2999.- til 4499.- eks. moms

Center for Cybersikkerheds gode råd om hjemmearbejde 

Gode råd til organisationen

 • Sørg for at der kan kommunikeres med alle medarbejdere, og at de er bekendt med de besluttede kommunikationskanaler.
 • Vær opmærksom på det øgede trusselsbillede, hvor kriminelle prøver at udnytte denne situation. De vil f.eks. forsøge at udbrede ransomware og sende phishinglinks og -sms’er, under dække af corona.
 • Sørg for at medarbejderne kender processerne for fjernadgang, og tester, at de virker (f.eks. VPN, fler-faktor autentifikation osv.)
 • Sørg for at infrastrukturen der understøtter fjernadgangen, har kapacitet og licenser nok til at dække det øgede antal brugere, der skal have samtidig adgang.
 • Sørg for at automatisk opdatering af medarbejdernes arbejdscomputere også virker, når de arbejder hjemmefra. Hvis dette ikke er en mulighed, skal medarbejderne mindes om at opdatere dem jævnligt.
 • Sørg for at være bevidst om risici ved eventuelle midlertidige adgange eller tilladelser, og at revurdere dem når behovet ikke længere er til stede.
 • Når situationen er normal igen, så husk at opsamle erfaringerne til at forbedre fjernadgang, processer og beredskabsplaner.

Gode råd til medarbejderen

 • Brug de værktøjer og kommunikationskanaler din arbejdsplads stiller til rådighed, og husk at sikkerhedspolitikerne også gælder når du arbejder hjemmefra. Vær for eksempel opmærksom på regler for brug af f.eks. private mailkonti og filudvekslingstjenester.
 • Hvis din arbejdscomputer ikke holdes opdateret automatisk, skal du huske at holde den opdateret selv.
 • Test at din fjernadgang virker, så eventuelle problemer kan afhjælpes med det samme.
 • Vær opmærksom på evt. falske mails eller sms, som du modtager under dække af nyheder om corona.
 • Husk også at beskytte den fysiske adgang til din arbejdscomputer, når du arbejder hjemmefra.

Del indhold her