Microsoft 365 er meget mere end Office 365

08-10-2019
Mange forveksler Microsoft 365 og Office 365 med hinanden. Læs her, hvad forskellen er på de to og find ud af, hvad Kongens Mundskænk har at gøre med det hele!

Af: Jan Aude, Sales Executive

Lad mig starte med at slå det helt fast fra starten: Der er en rigtig god grund til, at der generelt hersker forvirring omkring Microsoft 365 og Office 365. Produktnavnene minder om hinanden, og mange tror derfor, at Microsoft 365 og Office 365 er det samme. Det er det ikke.

Office 365 er meget forenklet sagt den samling af programmer, som de fleste af os bruger hver dag: Word, Excel, PowerPoint og Outlook mail og kalender – plus SharePoint og Skype m.fl., som mange også kender og bruger.

Microsoft 365 er derimod en pakke, der består af 3 ting: Office 365, Windows 10 og Enterprise Mobility + Security (forkortet EMS). Og det er netop det, der gør Microsoft 365 til en rigtig stærk platform.

Skal jeg så vælge Office 365 eller Microsoft 365?
Stod vi i den tænkte situation, at du skulle starte en helt ny virksomhed op, og I havde planer om at blive mere end et par håndfulde medarbejdere, ville jeg ikke tøve med at anbefale, at du skulle vælge at gå direkte på Microsoft 365 i stedet for at ’nøjes’ med Office 365.

Men sådan er virkeligheden sjældent. I virkelighedens virksomheder er landskabet af programmer meget broget, og mange kører allerede Office 365. Deres Office 365 har de købt hos én leverandør, så har de noget sikkerhedssoftware købt hos en anden leverandør og så videre. Alt i alt et patchworktæppe af programmer, som udgør en samlet løsning. Her vil det give rigtig god mening gradvist at begynde at overgå til Microsoft 365 som en samlet platform – at skifte fra et hjemmesyet patchworktæppe til et væg-til-væg-tæppe.

En af styrkerne ved Microsoft 365 er nemlig, at i stedet for at købe ind hos flere leverandører og risikere at have huller i tæppet (eller betale for dobbelte lapper), så får du en samlet platform, hvor alt passer indbyrdes og spiller perfekt sammen. Du standardiserer og simplificerer, og slipper for bøvlet og usikkerheden med at få forskellige produkter til at spille sammen – og sparer oceaner af tid! På Microsoft 365-platformen passer brikkerne perfekt sammen, og du styrer det hele ét sted.

 

 

Sikkerhed, sikkerhed og sikkerhed
En af de store ulemper ved at have et IT-landskab, der baserer sig på alt for mange løsninger, er, at det kan koste på virksomhedens samlede sikkerhedsniveau.

Når vi taler sikkerhed, skal man huske, at der her er tale om laveste fællesnævner: Er der bare fx én PC, der ikke er ordentligt sikret, så kan alt snasket komme ind denne vej og ramme hele virksomheden. Så nytter det ikke noget, at alle de andre PC'er er rustet til tænderne med antivirus-software og al mulig anden beskyttelse. Hullet er fundet, hackeren er smuttet igennem, og skaden er sket.

Derfor bliver jeg også nødt til her til sidst lige at nævne bare én af de features, der er med i EMS-produktet. Jeg kalder den for Kongens Mundskænk. Ved hoffet havde kongen sin mundskænk, som var den første til at tage en slurk af glasset eller en bid af maden – og overlevede han, så kunne kongen og resten af hans hof trygt tage for sig af retterne.

I EMS smager Kongens Mundskænk på mails og vedhæftede filer. 95 % af al malware og phishing – altså snask – kommer ind via mail i form af links eller vedhæftede filer. EMS tjekker links ved at slå dem op i alle kombinationer af kendte browsere og kendte styresystemer, og EMS tjekker vedhæftede filer for snask, der fx er gemt i et word-dokument – og kun hvis alt er OK, får vi lov at aktivere linket eller åbne filen.

På den måde fanges langt, langt hovedparten af snasket, før det går galt, og kongen og hele hans hof falder om. Man kan dog aldrig gardere sig 100 %, men måske 99,9 %, for desværre arbejderne hackerne stærkt og vil altid have et lille forspring.

Del indhold her